De vriendelijke, betrokken en professionele fotografen van ViWa fotografie verzorgen unieke fotoshoots in onze studio.

Welke soorten studioshoots voeren wij uit

fotoshoot in studio, modellen fotografie, viwa fotografie
* Portret
* Newborn en baby
* Zakelijk
* Socialmedia
* Familie en gezin
* Sexy en Erotische
* Cakesmash
* Groepsfoto
* Zwangerschap
* Kinderfeestje
* Huisdier

Hieronder hebben wij een aantal tips en informatie staan. Kom goed voorbereid naar de fotoshoot

Als  u naar onze studio komt, zorg voor schone schoenen en zolen !

STUDIO

De studio bevindt zich in een ruim gebouw waar je op je gemak kunt zitten en ontspannen. Er is een aparte ruimte waar je op het gemak kunt omkleden, je make up bijwerken en checken dat je haar goed zit

Om kleding te kiezen is het belangrijk om eerst te besluiten hoe je wilt overkomen op de foto. Casual? Stoer? Glamourous? Formeel? Ik raad je aan om meerdere setjes meenemen. Denk dan ook goed over de accessoires die je ervoor nodig hebt (riem, bh enz).

Trek verder vooral iets aan waar je je prettig in voelt. Houd de kledingkeuze dicht bij jezelf en wie je bent. Als je je mooi en op je gemak voelt in je kleding zul je dit uitstralen tijdens de fotoshoot en zullen we het terug zien op de foto’s.

Wanneer je in de studio staat, kun je kiezen tussen meerdere kleuren achtergrond. Vaak word er gekozen voor wit of zwart. Kledingstukken in de kleuren wit, grijs of zachte pasteltinten komen bij deze achtergrond goed naar voren. Pastels hebben de neiging om veel beter dan wit te fotograferen. Ze geven een mooi naturel effect met een wit achtergrond en een mooi contrast tegen een zwarte achterwand. Felle kleuren en drukke printjes zijn af te raden

Bril – Als mensen je niet zou kunnen herkennen zonder bril, dan kun je je bril voor de shoot ook dragen maar het blijft zo dat de reflectie op de bril afbreuk kan doen aan je ogen op de foto’s. Voor een optimaal resultaat waar je jezelf nog steeds in herkent, zou je naar een opticien kunnen gaan om een bril zonder glazen te lenen (trucje uit Hollywood!).

Huid – Als je toevallig een paar vlekjes of puistjes hebt op de dag van de shoot, maak je geen zorgen. Probeer niet om dit te verbergen met een heleboel make-up, het is namelijk bijna altijd weg te werken met Photoshop

Make-up – Gebruik een matte foundation of poeder om je huid te egaliseren maar geen glans producten. Leg de nadruk op je ogen en lippen. Gaat je samen met een baby/kind/partner op de foto, houdt je er dan rekening mee dat je make-up niet te donker is in tegenstelling tot de huid van je kind en/of partner.

Mooi bruin op de foto – Als je shoot gereserveerd is voor zaterdag, ga niet naar het strand op vrijdag. Als je van plan bent om bruiner te worden voor de fotoshoot, doe dit minstens een paar dagen daarvoor en zorg ervoor dat je niet verband en probeer om geen huidsleur verschillen te krijgen op je gezicht of lichaam door een zonnebril in de zon te dragen bijvoorbeeld

BABY’S OP DE FOTO

Voor baby’s is het leuk om leuke setjes mee te nemen. Houd er rekening mee dat baby’s snel moe kunnen worden en dat een goede voorbereiding in overleg met mij belangrijk is.

Accessoires zijn leuk om de sessie te personaliseren. Ook onze studio beschikt over een talrijke mooie accessoires voor de baby’s

Als je samen met de baby op de foto wilt, let dan ook op je kleding passen bij die van je kind. Lichte tinten komen dan weer rustiger over dan donkere kleding.

Voor newborn fotoshoots: boek de shoot rond de voeding en slaaptijden van je baby. De perfecte tijd om te schieten is wanneer je baby zou moeten liggen voor een dutje. Als je baby normaal in slaap valt na een voeding, wacht als het kan tot dat je in de studio bent om de baby te voeden. Een goed gevoede baby is een gelukkige slaperige baby!

Plan voor een fotosessie met een pasgeboren en kleine kinderen ongeveer 2 uur. Hoe jonger het kind hoe kleiner de kans dat we de volledige 2 uur nodig zullen hebben, maar we willen geen stress, genoeg tijd voor eventuele extra voedingen en luier veranderingen en ruimte om mooie momenten te kunnen vastleggen.

Maak je geen zorgen over baby puisjes of kleine krasjes. Ik zal de foto’s waar nodig in Photoshop bewerken.

Wat is de beste leeftijd voor portretten van babies?

Pasgeboren portretten maak je liefst binnen 2 weken na de geboorte. Als je baby gezond is en je voelt je zelf goed als moeder, dan zijn de eerste 2 weken magisch. Je baby is nog steeds erg slaperig en kunnen we ze kneden en in alle schattige en krullende poses zetten.

Maar eigenlijk is er geen beste leeftijd om een baby te fotograferen – je kind verandert zo snel in die eerste jaren dat je elk week een fotoshoot zou kunnen doen! Die kleine handen, die voetjes wil je bij een pasgeborenen vastleggen.

Na ongeveer 5-6 maanden, zullen de rugspieren van je kind sterk genoeg om hem of haar een beetje meer omhoog te houden en de glimlachen rond deze leeftijd zijn ook geweldig.

Rond 11-14 maanden is het de beste tijd voor een cake smash sessie. Zo zoet, letterlijk en figuurlijk!

KINDEREN

Voor meisjes, kun je niet fout gaan met schattige jurkjes, rompertjes, en sierlijke hoeden of hoofdbanden. Voor jongens, is een spijkerbroek met polo shirt of T-shirt of een overall erg leuk.

Neem een paar setjes mee. Effen kleuren werken goed. Logo’s, stripfiguren en lichte strepen kunnen afleiden in een foto, dus probeer ze te vermijden indien mogelijk.

Als broers en zussen samen op de foto komen, hoeven hun kleding niet perfect op elkaar afgestemd te zijn. Je kunt niet verkeerd gaan met donkere en eentonige kleuren. We willen natuurlijk dat de aandacht naar hun zoete gezichten en schattige expressies gaan en niet naar drukke prints op hun kleding.

Meisjes zien er super schattig uit met een jurkje of rokje aan maar vergeet niet om een legging eronder te doen. We willen natuurlijk geen luier op de foto’s zien. Maillots kunnen ook maar dan krijgen we hun mooie voetjes niet meer te zien.

Schoon, schoon, schoon – schone nagels, schoon haar, schone voeten (Sandalen = zwarte voeten) en schone neus. Hoe schoner het kind, hoe beter hun foto’s zal worden.

Als je kinderen een favoriet speeltje, pop of deken heeft, neem het vooral mee. Niet alleen zal dit ze comfortabel houden, maar het zal ook hun persoonlijkheid naar voren brengen en gebruikt kunnen worden in de foto’s.

Vertel je kinderen niet al te veel over de fotoshoot voor onze afspraak. Het zou jammer zijn als ze onnodig zenuwachtig en verlegen worden. Ter plekke, zullen ze eerst de kans hebben om te wennen aan te omgeving en ik zal proberen om het zo ludiek mogelijk voor hen te maken.

Het is prima om snoepjes mee te brengen op de fotoshoot om te “onderhandelen”. Sommige ouders voelen zich slecht over het omkopen van hun kinderen, maar dit is aanvaardbaar voor elke fotograaf! Het is namelijk net zo dat kinderen zich soms juist gaan misdragen op het moment dat ze het middelpunt van alle aandacht staan. Snoepgoed kan op dat moment helpen 🙂

FAMILIE FOTOSHOOT

Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, is het aan te raden om kledingkleuren af te stemmen voor de fotosessie om zo veel harmonie en eenheid mogelijk te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie spijkergoed met een wit bovenstuk voor een tijdloos casual effect. Ik weet dat het al veel gebruikt is in fotoshoot maar het geeft nog steeds een mooi resultaat!

Het dragen van bijpassende kleuren kan ook heel mooi uitpakken. Denk aan jongens en mannen in het grijs en meiden en dames in het paars bijvoorbeeld. Grijs en paars passen prachtig bij elkaar, en vullen elkaar mooi aan.

Dus comfortabel en gecoördineerd kleding is altijd de voorkeur voor familieportretten. Een harmonieus kleurenschema kan het verschil maken tussen een goede sessie en een geweldige sessie. Sommige populaire kleurenpaletten zijn als volgt:

COMPLETE KINDERFEESTJES?
WAT EEN FEEST!

De studio is in stijl versierd met slingers en ballonnen er is limonade, snoep en de chips zal ook zeker niet ontbreken.

De kinderen mogen lekker aan tafel werken met make-up en ook de nagels kunnen gelakt worden. Er kan gebruik gemaakt worden van leuke accessoires. Natuurlijk mag onze bellenblaas en de confetti niet ontbreken.

De kinderen mogen ook zelf van alles meenemen om de shoot nog mooier te maken.

Elk kind krijgt zijn/haar eigen fotoshoot en natuurlijk nemen we daar onze tijd voor. De fotostudio is gescheiden van de creatieve ruimte met een tussenschot zodat iedereen in rust serieus bezig kan zijn met zijn /haar fotoshoot.

De kinderen krijgen allemaal een fotolijstje, die ze kunnen versieren aan de knutseltafel met verf,papier, stof, stickers etc die middag om daar je mooiste foto in te bewaren.

Als laatste komen natuurlijk de groepsfoto’s en dat mag een dolle boel zijn zoals dat hoort bij feestjes.
Compleet met confetti enzovoorts.

Optioneel bij te boeken: Friet met frikandel, kroket of kipnuggets. vraag naar de voorwaarden.

Na afloop krijgen alle kinderen een diploma mee naar huis.

Kinderfeestjes vinden op alle doordeweekse dagen plaats. vanaf 13:00 tot maximaal 18:00 Neem contact met ons op voor de prijs en mogelijkheden.

Groepsgrootte: Maximaal 12 kinderen.

ZWANGERSCHAPSFOTOGRAFIE

Als je zwanger bent, is het het mooiste om je buik te laten fotograferen als je ongeveer 36 weken zwanger bent, dan is je buik mooi rond.

Zwarte of witte kleding is mooi, evenals een strak topje wat je omhoog kunt schuiven of een blouse die je opengeknoopt kunt dragen.

Verzamel je props om mee te nemen – echografie afdruk, alfabet blokken die naam van je baby te spellen, baby schoenen, knuffels, bloemen, wat je hebt gezien in andere zwangerschaps foto’s die u wilt.

Draag wat je comfortabel en vrij in te voelen – lange, flowy rokken, vooral vaste stoffen zijn mooi, en strapless bh’s die met hen te coördineren. Buis jurken zijn geweldig voor het tonen van je vorm. Breng een paar gewone jeans, niet de buik paneel Ones. Een button-up shirt maakt het ook gemakkelijk om de overgang naar het tonen van uw buik.

Als je semi-nude foto’s wilt maken, bh’s en ondergoed zal merkbaar lijnen op je huid creëren, dus draag loszittende kleding om de shoot.

Het is natuurlijk ook leuk om je parter en/of kind(eren) mee te nemen om ook samen met je op de foto te gaan. Het is echter wel de bedoeling dat de nadruk op jou blijft, op je uitdrukkingen, je emoties, je persoonlijkheid, je vreugde en je verbinding. Hun outfit moet dus passen bij die van jou en niet gaan opvallen of te veel contrasteren.